INKOOP

Inkoop/inruil postzegels  OOK HUISONTRUIMINGEN.  NVPH Internet waarborg NVPH IFSDA


IK KOOP VEEL

Het is tegenwoordiger vaak lastig postzegels te verkopen. Er zijn minder winkels waar u uw collectie aan kunt bieden. en veel winkels kopen niet in. Zelf aanbieden op marktplaats of in kleine lotjes op een veiling aanbieden is enorm bewerkelijk en de opbrengst valt vaak tegen. Op de grote veilingen duurt het vaak langer voordat u een afrekening krijgt en de opbrengst is vaak een vraagteken.

De koopkracht verslechtert snel en de kans bestaat dat de opbrengstprijzen straks veel lager liggen, ook doordat de grote internationale kopers het voorlopig af laten weten. Het aanbod hoopt zich ook op. 

Uw verzameling in commissie te laten verkopen is wellicht  momenteel ook minder handig. Het ook verstandig op 'zeker' te gaan en voor contant geld te kiezen.


VERKOOP SNEL, VERKOOP CONTACT EN TEGEN EEN MARKTCONFORME PRIJS

Wij beloven u niet zoals sommige collega's gouden bergen. Dat is gewoon niet realistisch.

Maar door onze winkel, veel contacten in detail- en groothandel, internationale contacten en deelname in verschillende online verkoopsystemen bieden wij u goede kansen uw collectie misschien niet tegen de hoogste maar wel  tegen een faire prijs te verkopen. Geen vage beloften over mogelijke opbrengst, maar wel de zekerheid van direkte uitbetaling. 


Door de sterke groei van onze internet activiteiten zoeken we met spoed postzegels te koop, met name


 • Grote collecties hele wereld, postfris MAAR OOK GEMENGD EN GEBRUIKT!
 • In het bijzonder goede postfrisse thematische collecties, landencollecties Brits Gemenebest, Azië, Zuid-Amerika, Pacific
 • Vellenpartijen, winkelstocks enz.
 • Speciaal gezocht 2000-2021
 • Topnummers Nederland
 • Vellenpartijen Nederland, (dus ook guldenzegels)
 • Inruil voor postzegels, LEGO, modeltreinen, arikelen uit onze www.knutselparade.nl shop +20%
In de huidige markt hebben wij minder belangstelling voor Nederland, West-Europa 1960-1990 en CEPT collecties. . We kopen dit wel als onderdeel van een uitgebreidere collectie. Ook van Eerste dag enveloppen, hebben we een ruime voorraad. Wij handelen niet in poststukken.  Verzamelingen 'krijgertjes',  jeugdverzamelingen, bundelpartijen, brieven/poststukken, plaatfouten, produkten als EDK's, EDB's kopen we doorgaans NIET.(tenzij ze deel nuit maken van een gorede collectie)

Mail uw aanbod met een korte omschrijving naar e.boere@xs4all.nl


NOOIT WACHTEN OP UW GELD, ALTIJD CONTANTE BETALING!


VEILEN OF DIRECT VERKOPEN?

Direct verkopen heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • U heeft direkt geld in handen
 • Dus ook geen voorschotrente of kosten bij onverkochte lots
 • Geen beloftes, maar zekerheid over wat u netto in handen krijgt
 • Tussen de netto prijs die u krijgt op een veiling en de prijs met opslag die een koper betaalt, zit vaan 50% marge. Wij doen het voor minder.
 • Bij kleine veilingen moet u collecties vaak in kleine lotjes opsplitsen, bij internet veilingen moet u alles scannen, beschrijven en verzenden.

Toch adviseren we in sommige gevallen (deels) te veilen:

Hele exclusieve stukken en gespecialiseerd materiaal brengt op een veiling vaak meer op.

Als u ons een grotere verzameling aanbiedt, geven we duidelijk aan voor welke gedeeltes veilen gewoon een hogere opbrengst biedt. We kunnen dan ook het verkavelen en op een veiling brengen voor u regelen.
Wat mag ik verwachten?

De markt van postzegels is veranderd. Veel postzegels die door speculatie in de vorige eeuw sterk in prijs waren gestegen zijn weer terug op een reeël- veel lager- niveau. Dit geldt in het bijzonder voor het thema CEPT en veel postfris materiaal West-Europa 1960-1999.

Naar commercieële zijpaden als (confectie)maximumkaarten, EDB's, EDK's, jaarsets, mapjes en allerlei andere verpakkingen is niet of nauwelijks vraag en deze brengen in het algemeen niet meer of zelfs minder op dan de postzegels die erin 'verwerkt' zijn.

Postfris materiaal voor 1925, mooie postfrisse thematische collecties, postfrisse collecties buiten Europa en in het algemeen materiaal na 2000 is wel gevraagd. Ook hier zijn de opbrengstprijzen wel lager.


Hoe werkt het?


 • Bel of mail wat u aan te bieden heeft
 • U kunt eventueel ook aangeven wat voor prijs u in gedachten heeft.  Als dat geen perspectief tot een deal geeft, kunnen we dat direct kortsluiten en hoeft u geen vergeefse reis te maken.
 • Maak een afspraak om bij ons langs te komen. Dat kan vaak dezelfde dag. Uiteraard hebben wij in de winkel het gebruikelijke beleid t.o.v. corona.
 • Voor zeer omvangrijke partijen komen we ook bij u thuis. Er moet dan wel een redelijke kans zijn dat we direct tot zaken komen.  
 • Als dat nog niet aan de orde is geweest vragen wij u voor welke prijs u de partij wilt verkopen. Als deze prijs of prijsbasis ons reeël voorkomt  nemen we de volgende stap. 
 • Wij doen in uw bijzijn een eerste snelle taxatie. Als we uw prijsvoorstel aanvaarden hebben we direkt een deal en betalen we u direkt uit. (per bank,  wij betalen per ING en bij de meesta banken heeft u het in 5 seconden zichtbaar op uw rekening. Als we uw prijs niet kunnen betalen geven een maximumbod onder voorbehoud. 
 • Is dat bod aanvaardbaar voor u, lopen we de collectie door, vooral op kwaliteit.Dat kan meestal veel snel omdat een kwaliteitscontrole slechts voor een beperkt deel noodzakelijk is.
 • Kunnen we het bod bevestigen, hebben we een deal.
 • Komen we bij de nadere beschouwing lager uit, is ons bod volledig vrijblijvend.
 • Ons aanbod is een aanbod van dat moment en als u het niet aanvaart, trekken we het bod in principe direct in. Als u mede namens anderen verkoopt, zorg dan dat u met hen goede afspraken heeft gemaakt. We krijgen veel aangeboden en kunnen daarom niet voor langere termijn biedingen open laten staan. Bovendien betekent het dat we een collectie waarmee u over een paar weken terugkeert werer helemaal opnieuw moeten doorlopen. (helaas hebben we wel eens de ervaring gehad dat bij een tweede aanbod de collectie niet meer geheel intact was)

Bij aankoop vragen we altijd legitimatie. Wij betalen u direct per bank (met geprint afschrift,naar  ING ziet u direct). Contante betaling kan ook, maar om veiligheidsredenen haklen we dat geld pas na aankoop met u af.


Verkoopt u aan ons? Dan kiest u voor redelijkheid, duidelijkheid en zekerheid. Geen vage beloften, geen uitgestelde betaling, en een eerlijk verhaal over de markt. Mede daardoor zijn we al meer dan 40 jaar actief in deze markt.


GROTE COLLECTIES EN COMPLETE WINKELVOORRADEN? GEEN PROBLEEM!


Ik heb in mijn carrière regelmatig grote partijen en zelfs complete winkelvoorraden gekocht. Omvang en bedrag zijn nooit een probleem.


IK BEN SINDS 1982 postzegelhandelaar, lid NVPH/IFSDA.  U mag ee n kundige taxatie en faire afwikkeling verwachten.